Si ta bëni të dashurin tuaj t'ju dashurojë më shumë

Marrëdhëniet kërkojnë punë, por bërja e përmirësimeve nuk duhet të jetë një parull i dhimbshëm. Edhe ndryshimet e vogla në komunikimin dhe ndërveprimet tuaja mund të marrin historinë tuaj të dashurisë nga e ëmbël në stratosferike.

Përmirësimi i komunikimit tuaj

Përmirësimi i komunikimit tuaj
Shmangni marrjen e të dashurit tuaj si të mirëqenë. Nëse keni qenë së bashku për një kohë, është e zakonshme që të dy të filloni ta merrni njëri-tjetrin si të mirëqenë. Kjo është një nga sfidat më të zakonshme në marrëdhënie, por nuk ka pse të shkatërrojë tuajin. [1]
 • Provoni të reflektoni disa herë në javë për gjërat që doni për të dashurin tuaj. Ndoshta është se si ai e di saktësisht kur keni pasur një ditë të tmerrshme dhe ju sjell pica dhe një film. Ndoshta është sa i shkëlqyeshëm është ai në volejboll. Farëdo qoftë ajo që ju bën ta doni atë, bëni një përpjekje të mendoni për këto. Herë pas here të thuash të dashurit tënd se çfarë është shumë e mirë për të, është gjithashtu një ide e mirë.
 • Mos e merrni këtë në ekstremin tjetër dhe bëheni tepër të mprehtë, sidoqoftë. Duke shqyrtuar vazhdimisht gjithçka që ai bën për të parë nëse ai me të vërtetë ju do ju do ju bëjë vetëm të shqetësuar dhe të theksuar. Nëse ai thotë se ju do juve, dhe veprimet e tij në përgjithësi e kanë të qartë atë (duke kujtuar se të gjithë rrëshqiten herë pas here), merreni me fjalën e tij.
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Bëhuni një dëgjues aktiv. Mund të jetë e thjeshtë të "rregulloni" bisedat, veçanërisht nëse nuk jeni vërtet në to ose nuk jeni hutuar me gjërat tuaja. Kjo ndodh me të gjithë. Mësoni të vini re kur shënoni zonën dhe praktikoni "dëgjimin aktiv" në vend. I dashuri juaj do të ndjehet më i vlerësuar dhe i njohur, dhe thjesht mund të mësoni disa gjëra që nuk i dinit. [2] [3]
 • Përsëriteni dhe sqaroni ato që keni dëgjuar. Ky hap mund t’ju ​​kursejë shumë pikëllim, veçanërisht nëse jeni në një bisedë emocionale. Në vend që të supozojmë se keni dëgjuar si duhet, parafrazoni ato që keni dëgjuar dhe kërkoni sqarime: “Mirë, të shohim nëse ju kam dëgjuar si duhet. Kam dëgjuar që ju thoni ____. Eshte kjo ne rregull?" Pastaj, le të shpjegojë të dashurin tënd nëse nuk ke marrë diçka për herë të parë.
 • Inkurajoni. Kjo tregon se ju jeni duke thënë ato të të dashurit tuaj. Bëni pyetje të vogla si "Dhe atëherë çfarë ndodhi?" ose "didfarë bëri?" Ju gjithashtu mund të nyjë dhe të përdorni nxitësit minimale, si "Uh-huh" ose "Oh".
 • Përmblidhni. Kur keni pasur një bisedë me shumë informacione, përmblidhni temat kryesore. Kjo tregon që ju po i kushtonit vëmendje dhe ofron hapësirë ​​për çdo ndryshim apo reagim. "Në rregull, kështu që jeni të shqetësuar se do të keni një ditë me të vërtetë stresuese nesër në punë, kështu që ju dëshironi që unë t'ju marr pas dhe ne do të shkojmë në Arcade nesër natë. E drejtë? "
 • Këto teknika janë për më shumë se thjesht marrëdhënie romantike! Ata mund të përmirësojnë komunikimin tuaj me këdo.
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Bëj pyetje. Kjo nuk është vetëm "didfarë bëri sot?" ose "dofarë doni të hani?" Bërja e provës, pyetje kuptimplotë mund të pasurojnë bisedat që keni dy. Ndihmon të inkurajoni njëri-tjetrin të ndajnë ndjenjat dhe mendimet tuaja. Studimet madje kanë treguar që bërja e pyetjeve të thella çon në intimitetin e përmirësuar dhe ndjenjën sikur je i dashuruar. [4]
 • Për shembull, nëse i dashuri juaj po flet për një problem me njërën nga klasat e tij, provoni të bëni një pyetje provuese, të tilla si "dofarë mendoni se do të ndodhte nëse provoni ____?"
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Shmang fajësinë. Pyetjet dhe deklaratat që përqendrohen në mesazhet "ju" dhe "whys" mund të shkaktojnë probleme. [5] Këto tinguj fajësojnë dhe bëjnë që personi tjetër të mbyllet ose të përgjigjet në mbrojtje. [6]
 • Për shembull, nuk është ide e mirë për të bërë një pyetje si: "Pse gjithmonë harron të më marrësh nga shkolla?" Kjo thjesht ju bën të tingëlloni fajtor dhe të zemëruar dhe aspak tërheqës
 • Në vend të kësaj, përdorni deklarata "I-". Mund të bëni pyetje që kërkojnë informacion të ligjshëm gjithashtu. Për shembull: "Vura re që nuk ishe atje për të më kapur siç e kishim vendosur më herët." Kjo nuk tingëllon akuzuese (për aq kohë sa ju ruheni nga sarkazma!), Por kjo komunikon ndjenjat tuaja dhe i jep të dashurit tuaj një hapësirë ​​për të ndarë të tijin.
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Shmangni predikimet. Predikimi u lihet më së miri profesionistëve të pulpave. Temshtë joshëse për t'u dhënë të tjerëve këshilla, veçanërisht kur jeni në një lidhje. Nëse dikush ka kërkuar këshillën tuaj, atëherë ofrojeni. Përndryshe, mund të haset si mbrojtës, predikues ose si ju nuk i besoni personit tjetër sa duhet për të marrë vendimet e tij. [7]
 • Ndonjëherë, kur njerëzit kërkojnë këshilla, ajo që ata po kërkojnë me të vërtetë është dikush që do t'i dëgjojë ata të ndahen me një vesh simpatik. Nëse mendoni se kjo po ndodh me të dashurin tuaj, pyesni: "A keni nevojë vetëm për dikë për të dëgjuar, apo doni që unë të përpiqem të gjej një rregull për këtë?" [8] X Burimi i Kërkimit
 • Qëndroni larg nga "krahët". Askush nuk i pëlqen të thuhet "Duhet ta bësh këtë" ose "Duhet ta bësh këtë". Kjo mund t'i bëjë ata të ndjehen budallenj ose sikur të jeni duke u përcjellur. Në vend të kësaj, provoni diçka si "Po në lidhje me ___?" apo "A keni provuar ___?"
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Hiqni dorë nga e drejta. Kjo është vërtet e vështirë. Ne të gjithë jemi të motivuar nga dëshira për të qenë "të drejtë" të paktën ndonjëherë. Në shumicën e situatave, me të vërtetë nuk ka një "të drejtë" të qartë ose "të gabuar". Mos u afro një bisedë me të dashurin tënd, pasi është një betejë. [9] [10]
 • Kjo nuk do të thotë që ju nuk keni të drejtë për emocionet dhe mendimet tuaja. Ju bëni Si ndjeheni është se si ndiheni. Vetëm mos harroni se i dashuri juaj gjithashtu ka të drejtë në emocionet dhe mendimet e tij. Nuk ka "të drejtë" ose "të gabuar" me ndjenjat. Ata thjesht janë. Ajo që ju të dy kontrolloni është përgjigjet tuaja ndaj ndjenjave. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Për shembull, imagjinoni që i dashuri juaj të vijë tek ju dhe thotë që e keni zënë ngushtë para miqve të tij më parë. Ju mund të ndiheni sikur është krejtësisht e padrejtë, por merrni kohën për të pranuar ndjenjat e tij: "Më vjen keq që ju siklet." Atëherë mund të shpjegoni anën tuaj: "Unë nuk e kuptova se do t'ju vinte në siklet. Do të përpiqem të mos e bëj më atë përsëri. "
 • Nëse filloni nga një vend i mbrojtjes, personi tjetër me siguri nuk do të dëgjojë asgjë tjetër. Nëse filloni duke pranuar së pari ndjenjat e personit tjetër, dhe duke shpjeguar kur është e përshtatshme, personi tjetër do të ndjehet i vlefshëm dhe ka më shumë të ngjarë të pranojë që nuk keni menduar të ofendoni.
 • Të mos insistosh për të qenë "i duhur" nuk do të thotë që duhet të jesh shtytës. Nëse ndiheni fort se diçka është e rëndësishme, flisni për të. Vetëm mos harroni të dëgjoni edhe perspektivën e personit tjetër. Mund të jetë që një kompromis është zgjidhja më e mirë.
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Flisni për gjëra të turpshme. Nëse nuk i ndani mendimet, nevojat dhe ndjenjat intime, ndonjëherë të sikletshme që keni me njëri-tjetrin, marrëdhënia juaj mund të vuajë. [12] Studimet tregojnë se njerëzit që nuk komunikojnë hapur ndjenjat dhe nevojat e tyre me të tjerët nuk ndjehen aq të sigurt emocionalisht ose përgjithësisht të lumtur si ata që bëjnë. [13] Studimet kanë treguar gjithashtu se çiftet që nuk komunikojnë hapur dhe drejtpërdrejt me njëri-tjetrin ka më shumë të ngjarë të ndjehen të pasigurt për marrëdhëniet e tyre. [14]
 • Mundohuni të mos i hidhni poshtë nevojat tuaja ose të të dashurit tuaj si "budalla" ose "të papjekur". Shkarkimi vret besimin. Të dy duhet të ndjeheni sikur personi tjetër është një person i sigurt për të ndarë me të edhe gjërat më të frikshme.
 • Mos i fshihni ose mos i fshihni ndjenjat në përpjekje për të qenë "të fortë". Shtypja ose fshehja e ndjenjave tuaja mund të çojë në pakënaqësi dhe të shkaktojë dëme serioze në marrëdhënien tuaj.
 • Kur i dashuri juaj po ndahet me ju, demonstroni se po dëgjoni dhe empatizoni duke thënë gjëra të tilla si: "Unë vlerësoj gatishmërinë tuaj për ta ndarë këtë me mua" ose "Unë ju dëgjoj duke thënë se ndjeheni të frikësuar sepse ___". Këto lloje të hapura dhe pranuese të vërejtjeve do ta inkurajojnë atë të ju shikojë si dikë të cilit mund t'i besojë. [15] X Burimi i hulumtimit
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Mbani pasion-agresivitetin jashtë jetës suaj. Sjellja pasive-agresive është e kundërta e komunikimit të qartë, të hapur dhe mund të vrasë një marrëdhënie në asnjë kohë. Zakonisht motivohet nga zemërimi ose lëndimi. Mund të jetë joshëse që të “ndëshkoni” të dashurin tuaj nëse ai është mërzitur ose ju lëndon, por është shumë më e shëndetshme (dhe më efektive) që vetëm ta flisni. Ka shumë mënyra për të qenë pasivë-agresivë në një marrëdhënie, por ja disa nga të cilat duhet të kujdesesh për: [16] [17]
 • "Duke harruar" për të bërë diçka. Një mënyrë e zakonshme që njerëzit tregojnë agresivitetin pasiv në marrëdhënie është të "harrojnë" të bëjnë diçka që nuk duan të bëjnë. Ju mund të "harroni" për të blerë bileta në atë film që me të vërtetë nuk doni të shikoni. Ai mund të "harrojë" përvjetorin tuaj nëse e mërzitni. Kjo lloj sjelljeje i lëndon të dy.
 • Të thuash gjëra që nuk do të thuash. Sarkazma është një mënyrë e shpejtë për të lënduar njerëzit e tjerë. Ndonjëherë, njerëzit angazhohen në një gjuhë pasive-agresive për të komunikuar indirekt se janë të pakënaqur ose të mërzitur. Për shembull, nëse i dashuri juaj harroi që ju kishit një datë së bashku të Premten në mbrëmje dhe për të blerë bileta në një lojë hokej, në vend të kësaj, një përgjigje pasive-agresive mund të duket si kjo: «Jo, pse do të mërzitem? E dua kur harron gjëra që janë të rëndësishme për mua. Ju patjetër që duhet të shkoni në atë lojë hokej ”. Në vend që të komunikoni ndjenjat tuaja me respekt dhe qartësi, kjo lloj gjuhë provokon mbrojtje dhe madje konfuzion (disa njerëz thjesht nuk janë të mëdhenj në zgjedhjen e sarkazmës).
 • Dhënia e "trajtimit të heshtur". Nëse ndjeheni të mërzitur ose të lënduar, mund të injoroni ose pretendoni të mos dëgjoni të dashurin tuaj. Ky lloj sjelljeje është i dëmshëm sepse mund të shkatërrojë përpjekjet e vërteta për të hapur një bisedë dhe përfundimisht mund të dekurajojë bisedën krejt. Nëse keni nevojë për kohë për t'u qetësuar - e cila është plotësisht e shëndetshme dhe e natyrshme - tregohuni të hapur për këtë: “Jam shumë i mërzitur për të folur për këtë tani. Ju lutem më jepni një orë, dhe pastaj ne do të flasim. "
Përmirësimi i komunikimit tuaj
Shikoni gjuhën tuaj të trupit. Ne komunikojmë më shumë me komunikimin tonë jo verbal - gjuhën tonë të trupit dhe gjestet - sesa ne me ato që themi. Vëzhgoni gjuhën e trupit tuaj. Mund të dërgojë mesazhe që nuk keni menduar. [18]
 • Mbajini krahët tuaj të paprishur dhe të lirshëm. Palosja e krahëve nëpër kraharor ju bën të dukeni mbrojtës ose të mbyllur.
 • Bëni kontakt me sy. Mos bërja e kontaktit me sy mund t'i tregojë personit tjetër që nuk jeni i interesuar ose të dëgjoni ato që ai thotë. Mundohuni të bëni kontakt me sy të paktën 50% të kohës kur flisni, dhe 70% të kohës ndërsa dëgjoni. [19] X Burimi i besueshëm Programi i Zgjatjes së Universitetit Shtetëror të Michigan-it të Universitetit Shtetëror të Michigan-it u përqëndrua në shtrirjen e komunitetit, arsimimin dhe angazhimin Shkoni te burimi
 • Shmang tregimin. Kjo mund të ndjehet akuzuese ose frikësuese. Në vend të kësaj provoni të bëni gjeste me një pëllëmbë të hapur.
 • Mbani trupin tuaj të kthyer drejt personit tjetër kur bashkëveproni. Të përballemi me anën e një personi tjetër tregon që nuk jeni i angazhuar me atë që po ndodh.

Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve

Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Hendeku i teknologjisë. Ne jetojmë në një botë super të lidhur, por për ironi, kjo në të vërtetë mund të bëjë që ju dhe i dashuri juaj të ndjeheni më larg nga njëri-tjetri. Ju nuk jeni vërtet duke komunikuar nëse jeni të dy në telefonat ose kompjuterët tuaj gjatë gjithë kohës. Angazhohuni të keni pak kohë vetëm për ju dy: pa telefon, pa kompjuter, pa lojëra video. [20]
 • Shtë me të vërtetë e lehtë të marrësh telefonin tënd pa e kuptuar që e ke bërë atë. Nëse ky është një problem për ju, provoni ta vendosni telefonin tuaj diku tjetër, si një kuti derë, kur është koha "juaj jo-teknologjike së bashku".
 • Nëse nuk jetoni së bashku, provoni të flisni në telefon ose me Skype përveç teksteve. Një shumë komunikim përfshin sugjerime joverbale, si toni i zërit, gjestet dhe shprehja e fytyrës. E gjithë kjo humbet në tekste. [21] X Burimi i hulumtimit Mundohuni të bisedoni për të paktën disa minuta sa më afër "brenda-personit" sa mundeni çdo ditë. Kjo do të ndihmojë në krijimin e një lidhjeje dhe ta bëjë atë të dëshirojë të vazhdojë atë intimitet që treguat me të në fillim.
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Rregulloni rutinat tuaja. Mos harroni kur filluat të takoheni, si çdo datë ishte diçka e re? Dhe ishit kaq i ngazëllyer kur e shihni njëri-tjetrin, sa mezi prisnit të dilnit natën? Nëse keni rënë në një “rutinë” në marrëdhëniet tuaja, duke ndryshuar rutinat tuaja së bashku mund të bëjë që të dy të ndjeheni më të ngazëllyer për të kaluar kohën së bashku. [22]
 • Provoni diçka të re. Provimi i gjërave të reja së bashku, qoftë një restorant i ri apo një hobi i ri, do t'ju ndihmojë të ndërlidhni përvojën. Do të zgjerojë gjithashtu "kutinë e veglave" të gjërave argëtuese për tu shijuar së bashku.
 • Ndizni rutinat aktuale. Për shembull, nëse i doni netët e filmit, shihni se çfarë mund të bëni për t'i bërë ato më argëtues. Shikoni nëse një teatër i vjetër po luan filmin tuaj të preferuar në ekranin e madh. Shikoni "shfaqjet nën yje" gjatë verës. Shkoni në një teatër darke ose një film të gjatë. Bëni një darkë me temë për natën tuaj të filmit ("Goodfellas" dhe spageti, dikush?).
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Gjeni gjëra që ju të dy doni t’i bëni. Këto nuk duhet të jenë të mëdha. Edhe nëse është thjesht duke punuar në punët e shtëpisë në një kafene së bashku, të kaloni kohë me cilësi së bashku mund t'ju ndihmojnë të ndiheni më të lidhur.
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Sigurohuni që i dashuri juaj të ketë kohë për veten e tij. Marrëdhëniet funksionojnë më mirë kur të dy njerëzit mbajnë disa interesa të veçantë dhe kalojnë kohën vetëm ose me miqtë e tyre. [23] Të dy duhet të keni një identitet që nuk rrotullohet rreth personit tjetër. Askush nuk i pëlqen të vëzhgohet ose rri pezull vazhdimisht.
 • Kjo i tregon atij që ti i beson. Nëse e njoftoni se ai ka fituar besimin tuaj, ai në të vërtetë ka më pak të ngjarë ta heqë atë besim. Nëse nuk i besoni atij që është përgjegjës më vete, ai mund të ketë më shumë të ngjarë ta tradhtojë atë besim vetëm sepse nuk pranon të besohet. [24] X Burimi i hulumtimit
 • Pavarësisht se sa shumë e doni njëri-tjetrin, askush nuk mund të plotësojë çdo nevojë që ka personi tjetër. Kalimi i kohës me miqtë e tjerë dhe interesi i jashtëm ju ndihmon të dyve të qëndroni të lumtur, të shëndetshëm, njerëz të rrumbullakosur mirë. Ai gjithashtu e bën kohën që ju të kaloni së bashku jashtëzakonisht të veçantë.
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Personalizoni dhuratat dhe daljet tuaja. Sidomos nëse i dashuri juaj shijon të marrë dhurata ose surpriza, duke i bërë ato shfaqje vërtet personale që ju e njihni më mirë se kushdo tjetër dhe me të vërtetë i kushtoni vëmendje nevojave dhe preferencave të tij. Mendoni për gjërat që i dashuri juaj do të donte të bënte / të merrte, dhe përdore si një udhëzues.
 • A e pëlqen i dashuri juaj sportin? A është ai një adrenalinë junky? Merrni dy prej jush një palë bileta në një lojë lokale futbolli, basketbolli ose futbolli. Merrni atë në një park dëfrimi dhe hipni sa më shumë destinacione rrotullues sa të keni mundësi në tre orë.
 • A është i dashuri juaj tipi romantik i pashpresë? Në kontakt me anën e tij të ndjeshme? Merrni atij një libër të vjetër me poezi Philip Larkin ose John Keats dhe mbishkruaj diçka në kopertinë: "Me gjithë zemrën time - dashuria që rrjedh nëpër këto fjalë është menduar vetëm për ty".
 • A është i dashuri juaj tip i jashtëm? Merrni atë në një udhëtim kampingu dhe hipni me të në çantën e tij të gjumit. Ose mbase e merrni atë duke shikuar balenë ose duke thirrur zogj në Shoqërinë tuaj lokale Audubon.
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Lini një shënim të shkurtër në mendime në çantën e drekës ose xhepin e këmishës. Nëse i dashuri juaj gëzon fjalë pohimi (kujtoni ato gjuhë dashurie?), Provoni t'i lini një shënim të vogël. Pavarësisht nëse është e drejtpërdrejtë, me humor, apo edhe me çiltërsi, këto kujtime të vogla mund t'ju tregojnë kujdes. [25]
 • Vlerësoni shënimin tuaj për atë që e bën të dashurin tuaj të ndjehet më i qetë. Nëse ai është pak i guximshëm në lidhje me ndjenjat e guximshme, shkruajini atij një shënim këndshëm qesharak. Nëse ai i pëlqen shprehjet e sinqerta të ndjenjës, tregoni atij se sa do të thotë për ju.
 • Njerëzit shpejt mësohen edhe me gjëra pozitive në jetën e tyre. Ky quhet "adaptim hedonik". Sigurohuni që të mos lini aq shumë shënime sa të ndalojnë së kuptuari. Shumë e mirë në të vërtetë është akoma shumë. [26] X Burimi i hulumtimit
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Tregoni dashurinë tuaj. Shfaqjet e dashurisë janë veçanërisht të rëndësishme nëse i dashuri juaj vlerëson "Prekjen Fizike" si një gjuhë dashurie. Mos bëj asgjë që e vë në siklet, por le ta dije se mendon se është i adhurueshëm.
 • Shikoni se çfarë i pëlqen i dashuri juaj. Ai mund ta pëlqejë atë kur ju nibble në qafë, ose ai mund ta urrejë atë. Të dish se çfarë e bën atë të ndjehet i dashur dhe çfarë e bën atë të ndihmon të shfaqësh dashurinë tënde në mënyra të shëndetshme.
 • Veshja me rroba “seksi” për të dashurin tuaj mund të shtojë pak erëz në marrëdhënien tuaj. Gjeni nëse ai ka një fantazi apo diçka që e gjen të nxehtë dhe bëni diçka të veçantë çdo herë e më shumë. Ai do të jetë më shumë se i lumtur për të rikthyer favorin.
 • Mos harroni se ka mënyra të tjera për të treguar dashuri fizike sesa seksi. Provoni të mbani duart, të përqafoni, të puthni dhe të puthit gjithashtu. Shtë mirë të keni mënyra të ndryshme për të treguar dashurinë tuaj ndaj njëri-tjetrit.
 • Mos e merrni atë personalisht nëse i dashuri juaj nuk është në të njëjtat shfaqje fizike të dashurisë që jeni. Njerëzit janë të ndryshëm. [27] X Burimi i hulumtimit
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Rri me miqtë e tij ndonjëherë. Shtë e rëndësishme që të dy prej jush të kenë interesa të ndara dhe miqtë tuaj, por gjithashtu mund të forcojë marrëdhënien tuaj për të kaluar kohë edhe me miqtë e njëri-tjetrit. [28]
 • Një problem i zakonshëm në marrëdhëniet e reja është që ju të filloni të kaloni më shumë kohë me të dashurin tuaj të ri dhe më pak kohë me miqtë tuaj. Kjo mund të bëjë që miqtë tuaj të ndjehen të lënë pas dore, dhe gjithashtu mund të bëjnë presion në marrëdhënien tuaj. Integroni të dashurin tuaj në rrethin tuaj shoqëror duke e ftuar atë një herë në një kohë. Dil edhe me miqtë e tij një herë në një kohë.
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Bëni një datë dhe shkoni diku ku mund të flisni dhe të pushoni. Bëni një darkë të qetë, për shembull, dhe njoftoni të dashurin tuaj se sa do të thotë për ju. Lëreni të ndajë disa nga mendimet dhe ndjenjat e tij. Dëgjoni vërtet ato që ai ka për të thënë, por ofroni komente që biseda të rrjedhë. Pastroni disa gjëra nëse duhet.
 • Shkoni në datat që mendoni se ai do t’i vlerësonte. Mendoni për aktivitete ku të dy mund të jeni afër së bashku si: një udhëtim me varkë, një rritje natyrore, një udhëtim në kopshtin zoologjik, një udhëtim me tren, një udhëtim ditor në një qytet aty pranë, etj.
Ndërtimi i dashurisë përmes veprimeve
Luajnë së bashku. Merrni një ditë pushimi. Bëni diçka krejtësisht të papritur, si bërja muzikë së bashku dhe regjistrimi i tij. Përfitoni nga liria juaj e re e gjetur, edhe nëse është vetëm një ditë, dhe jetoni sikur të keni një ditë për ta dashur. [29]
 • Bërja e kujtimeve së bashku do t'ju japë diçka për të rikujtuar më vonë. Hulumtimet tregojnë se kujtimi i përvojave argëtuese që keni pasur së bashku do t'ju ndihmojë të ndiheni më të lidhur me njëri-tjetrin. [30] X Burimi i hulumtimit

Fitimi i një kuptimi më të thellë të të dashurit tuaj

Fitimi i një kuptimi më të thellë të të dashurit tuaj
Mësoni se si ju të dy dhuroni dhe merrni dashuri. Sipas psikologut Gary Chapman, njerëzit kanë “gjuhë dashurie” që i përdorin për të treguar vetë dashurinë dhe për të interpretuar demonstrimet e dashurisë nga njerëzit e tjerë. Njohja e gjuhëve të dashurisë së njëri-tjetrit ju lejon të tregoni dashurinë tuaj në mënyrën me të cilën personi tjetër do të lidhet më fort. Nëse ju dhe i dashuri juaj keni gjuhë të ndryshme dashurie dhe nuk i dini, kjo mund të shkaktojë shumë stres. [31]
 • Pesë gjuhët e dashurisë, sipas Chapman, janë "Fjalët e Pohimit", "Aktet e Shërbimit", "Marrja e Dhuratave", "Koha e Cilësisë" dhe "Prekja Fizike". [32] X Burimi i hulumtimit "Fjalët e afirmimit" janë gjëra të tilla si komplimente, inkurajim ose “check-in” për ndjenjat tuaja. "Aktet e Shërbimit" janë gjëra të tilla si bërja e detyrave ose sendeve të përditshme që personi tjetër mund të mos kënaqet duke bërë. "Marrja e Dhuratave" janë gjëra të tilla si dhurata ose simbole të dukshme të dashurisë, si lule. "Koha e Cilësisë" është koha me partnerin tuaj pa ndërprerje ose shpërqendrime. "Prekja Fizike" mund të jetë çdo demonstrim i dashurisë fizike, përfshirë përqafime, puthje ose seks.
 • Elësi i këtyre gjuhëve është ndarja e tyre me njëra-tjetrën. Në atë mënyrë, nëse i dashuri juaj preferon "Prekjen Fizike" tek "Pranimi i Dhuratave", do të dini si t'i tregoni se e doni atë në një mënyrë me të cilën ai lidhet. Në mënyrë të ngjashme, nëse i dashuri juaj e di se "Marrja e Dhuratave" është gjuha juaj kryesore, ai nuk do të hutohet kur nuk e shihni natyrisht se si ai e nxjerr mbeturinat rregullisht si një shenjë dashurie.
 • Shtë gjithashtu e rëndësishme të mbani në mend këto në mënyrë që të jeni në vëzhgim të sinjaleve të dashurisë që nuk mund të vini ndryshe.
Fitimi i një kuptimi më të thellë të të dashurit tuaj
Gjeni një ekuilibër midis intimitetit, angazhimit dhe pasionit. Këto tre komponentë përbëjnë teorinë e dashurisë për Robert Sternberg. Megjithëse psikologët kanë mendime të ndryshme, në përgjithësi, “dashuria” romantike është shtytja që ndjeni drejt ndjenjës së intimitetit dhe angazhimit me një person të veçantë. Pasioni, apo epshi, është dëshirë seksuale, e cila mund ose nuk mund të kufizohet në një person. Në marrëdhënie, epshi është shpesh ndjenja nxitëse: kur e gjeni dikë të nxehtë, bëheni të interesuar ta ndjekni atë / saj. Dashuria kërkon kohë për t’u zhvilluar dhe lulëzuar. [33]
 • Në marrëdhënie, është e natyrshme që të dyja këto ndjenja të kenë ulje-ngritje. Në fillim të një marrëdhënieje - që shpesh quhet “faza e muajit të muajit të mjaltit” - është shumë e zakonshme që epshi të jetë në një kulm: të dy nuk mund t’i mbani duart larg njëri-tjetrit dhe jeni të fiksuar se sa seksi është tjetri personi është. [34] X Burimi i hulumtimit Kjo është e shkëlqyeshme, por është gjithashtu e natyrshme që kjo fazë të zbehet pasi të kaloni më shumë kohë së bashku dhe të njiheni më thellë me njëri-tjetrin. [35] X Burimi i hulumtimit
 • Pas shpërthimit fillestar të epshit, ju mund të zbuloni se keni qenë duke idealizuar të dashurin tuaj falë kimikateve në trurin tuaj duke u çmendur pak. [36] X Burimi i hulumtimit Kur kjo piedestal të shembet, ju do të filloni të vini re gjëra që ju shqetësojnë, si mënyra se si ai hap para jush ose kontrollon sendet e tij në dyqan ndryshe nga sa ju. Kjo eshte normale. Whereshtë aty ku hyn "dashuria". Dashuria ju jep durimin të injoroni bezdisjet e vogla sepse me të vërtetë gërmoni këtë djalë.
 • Kjo nuk do të thotë që epshi duhet të zhduket pasi të keni takuar disa muaj. Merrni pak kohë për të eksploruar se çfarë i kthen të dy. Komunikoni nevojat tuaja seksuale me njëri-tjetrin. Spice up rutinat tuaja. Argëtohuni me njëri-tjetrin!
Fitimi i një kuptimi më të thellë të të dashurit tuaj
Njohni që njerëzit kanë stile të ndryshme të komunikimit. "Burrat janë nga Marsi, gratë janë nga Venera" është një truizëm i zakonshëm, por e vërteta është në të vërtetë më e ndërlikuar. Edhe njerëzit me të njëjtën gjini mund të kenë stile shumë të ndryshme të komunikimit. Pavarësisht nëse jeni homoseksual apo i drejtë, nëse ndjeheni sikur ju dhe i dashuri juaj ndonjëherë flisni gjuhë të ndryshme, mund të jetë sepse stilet tuaja të komunikimit nuk janë të njëjta. Nuk ka asgjë në thelb "më të mirë" për një mënyrë apo tjetrën, por është e dobishme të kuptoni se si komunikoni të dy. [37] [38]
 • Disa njerëz janë komunikues bashkëpunëtorë. Komunikuesit bashkëpunues kënaqen duke kërkuar të tjerët për reagime. Ata kanë tendencë të preferojnë bashkëpunimin dhe mund të shohin sfida ose mosmarrëveshje si shenja agresioni ose armiqësie. Nëse preferoni të dëgjoni të gjitha palët, shmangni konfliktin, afroni çështjet në mënyrë bashkëpunuese dhe flisni më rrallë, mund të jeni një komunikues i bashkuar.
 • Disa njerëz janë komunikues konkurrues. Komunikuesit konkurrues kanë tendencë të jenë të drejtpërdrejtë, pohues dhe në rregull me paraqitjen e sfidave. Ata u pëlqen të mbledhin informacione dhe të marrin vendimet e tyre. Ata shpesh preferojnë të jenë në krye. Nëse flisni mendjen tuaj lehtësisht, ndjeheni mirë me konfliktin dhe preferoni të merrni vendime vetë, ju mund të jeni një komunikues konkurrues.
 • Njerëzit gjithashtu mund të ndryshojnë përsa i përket drejtësisë së tyre. Disa njerëz janë të kënaqur me komunikimin e drejtpërdrejtë, siç është "Unë dua të kaloj më shumë kohë së bashku". Të tjerët janë më të kënaqur me komunikimin indirekt, siç është: "funshtë kënaqësi kur kalojmë kohën së bashku. Tooshtë shumë keq që ne nuk bëjmë më shumë. " Secila formë mund të jetë e përshtatshme, në varësi të situatës. Gjëja e rëndësishme është të dëgjoni njëri-tjetrin dhe të sqaroheni kur nuk e kuptoni.
 • Të kesh stile të ndryshme të komunikimit nuk do të thotë se marrëdhënia juaj është e dënuar. Thjesht do të thotë që duhet të dini se cilat ndryshime mund të shkaktojnë tension midis jush, dhe të dy duhet të angazhoheni për fleksibilitet dhe kompromis.
Unë jam duke takuar një djalë, por ish i dashuri im nuk dëshiron që unë ta bëj, dhe kjo po bën që i dashuri im i ri të më kushtojë më pak vëmendje. Cfare bej
Thuaji ish-të dashurit tuaj për të marrë parasysh biznesin e tij. Ai nuk mund të kontrollojë atë që ju bëni ose kush shihni. Thuaji të dashurit tënd të ri që nuk mund të kontrollosh mënyrën se si vepron ish-i dashuri juaj dhe ai nuk duhet të ju ndëshkojë për atë që po bën. Nëse gjithçka tjetër dështon, gjeni një djalë të ri që në të vërtetë ju meriton, sepse të dy këta burra tingëllojnë si shushunja.
Si mund ta bëj të dashurin tim të lumtur pas një argumenti?
Thuaj gjëra të ëmbla që nuk mund të ndihmojnë por ta bëjnë atë të buzëqeshë, shiko atë në sy dhe i thuaj atij që i vjen keq dhe që e do atë dhe nuk do të dëshiron ta bëje kurrë të lumtur. Shikimi se sa ju intereson për të pas argumentit dhe hapat që do ndërmarrni për ta zgjidhur dhe për ta bërë atë të drejtë do ta bëjë atë të lumtur.
A më do i dashuri im nëse nuk më merr ndonjë dhuratë, por ai gjithmonë paguan kur të dalim?
I dashuri juaj akoma ju do shumë thellësisht, ai thjesht e shpreh atë në një mënyrë tjetër nga sa prisni. Blerja e dhuratave nuk është thelbësore dhe nuk është mënyra e të gjithëve.
Si mund ta kapërcej një ndryshim në fe midis burrit që dua dhe vetes?
Respektoni fenë e tij dhe kërkoni që ai të respektojë tuajin. Nëse ai nuk e bën, atëherë ai nuk është ai për ju.
Farë duhet të bëj nëse ai kërkon seks dhe unë nuk jam gati?
Shpjegojini atij se edhe pse e do shumë, nuk ndjehesh gati për seks. Nëse ai ju do, ai do ta respektojë atë dhe nuk do të përpiqet t'ju bëjë presion. Nëse ai përpiqet t'ju bëjë presion, ju duhet të shkëputeni me të, sepse kjo do të thotë se ai nuk është djali i duhur për ju. Djaloshi i duhur do të respektojë vendimin tuaj dhe do të kuptojë që një marrëdhënie e dashur me ju është më e rëndësishme se seksi.
Farë duhet të bëj nëse i dashuri im gjithmonë kërkon seks dhe nuk dëshiron asgjë tjetër nga unë?
Ai po të përdor. Ai nuk është i dashuri juaj, ai është lojtar. Hidheni atë, ju mund të bëni shumë më mirë.
Willfarë do të mendojë nëse e puth?
Ai do ta donte atë. Mbani në mend se ju jeni pasioni dhe dashuria e tij.
Ai më do shumë, por unë kam nevojë që ai të më dojë më shumë, në mënyrë që të mos mendojë kurrë të më lërë. Cfare bej
Ka një thënie, "Sa më shumë të shtrydhësh, aq më shumë rrëshqet". Ju mund ta lini të dijë se si ndjeheni, për të marrë një siguri prej tij. Nëse kapeni shumë fort, megjithatë, ai mund të rrëshqasë. Një marrëdhënie është 2 individë që bëhen njësi. Flisni gjatë, diskutoni qëllimet për marrëdhënien tuaj dhe ku mund ta shihni se po shkon në të ardhmen e afërt ose të largët. Në këtë mënyrë ju e dini që jeni në të njëjtën faqe, dhe po përpiqeni së bashku të njëjtin qëllim.
A duhet ta lejoj të dashurin tim të shkruajë femra të tjera nëse nuk më pëlqen që të shkruaj burra të tjerë?
Nëse ai po përpiqet t'ju ndalojë të shkruani shokë vetëm sepse janë meshkuj, kjo është një tregues se ai është i pasigurt dhe kontrollues. Kjo lloj sjelljeje kontrolluese shpesh shndërrohet në abuzim. Ju duhet t'i shpjegoni, butësisht, që të dy duhet të jeni në gjendje të shkruani ose të flisni me këdo që ju pëlqen para se situata të përkeqësohet. Nëse ai nuk mund të respektojë ndjenjat tuaja për këtë, mund të jetë koha për të ikur.
Po sikur të veprojë si ai nuk ju pëlqen nga jashtë, por me të vërtetë, ai ju do nga brenda?
Si e dini se ai me të vërtetë ju do nëse nuk e ka treguar atë? Nëse jeni të sigurt për ndjenjat e tij, pyesni drejtpërdrejt pse ka vepruar kështu. Thjesht zgjidhni kohën e duhur - për shembull, kur ai është i gabuar - dhe fjalët e duhura për ta bërë atë të tingëllojë si një pyetje romantike.
Shikoni veten dhe veprimet tuaja. Ne mund të ndryshojmë vetëm veten tonë, jo të tjerët.
Punoni në vetëvlerësimin dhe besimin tuaj. Ne mund të jemi plotësisht të disponueshëm për të tjerët nëse jemi të kënaqur me veten.
Tregoni që e besoni dhe e doni atë me veprimet tuaja. Bëni veprimet tuaja të përputhen me ato që thoni.
Thuaj atë që do të thuash dhe nënkupto atë që thua. Askush nuk është një lexues mendje.
Mundohuni të zgjidhni mosmarrëveshjet sa më shpejt që të jetë e mundur për të shmangur zvarritjen e pakënaqësive për një kohë të gjatë. Mos harroni të mos bëni shumë çështje të vogla.
Jetë vetvetja rreth tij.
Thuaji atij "Unë të dua" çdo herë e ca kohë.
Lërini të dinë që ju gjithmonë e keni shpinën
Mos u zemëroni dhe mos e ndiqni nëse ai është duke u shoqëruar me njerëz që nuk ju pëlqejnë.
Mos u mërzit! Jepini partnerit tuaj pak kohë kur ai ka nevojë për të.
Jini gjithmonë respekt për të. Nëse ai nuk është i gatshëm ose dëshiron pak kohë vetë, sigurohuni që t'i jepni hapësirë.
Mësoni të thoni që më vjen keq, në çdo kohë që gaboni.
acorninstitute.org © 2020