Si të merrni një vajzë të hapet para jush kur jeni një djalë

Marrja e dikujt për tu hapur është e vështirë. Nëse jeni të interesuar të krijoni një marrëdhënie më të ngushtë me një shoqe apo familje femërore ose një partner të mundshëm romantik, nevojitet një durim i mirë dhe mirëkuptim. Nëpërmjet të dëgjuarit aktiv jo gjykues dhe të kuptuarit se si gratë komunikojnë, përfundimisht mund të zhvilloni një marrëdhënie të fortë.

Komunikimi në mënyrë efektive

Komunikimi në mënyrë efektive
Praktikoni të dëgjuarit aktiv. Një nga gjërat e para që duhet të bëni për të hapur një vajzë është të dëgjoni. Praktikimi i të dëgjuarit aktiv mund të ndihmojë një vajzë të ndjehet si ajo që thotë me rëndësi. Kjo do ta bëjë atë të ndjehet sikur ajo mund të hapet para jush.
 • Gjithmonë mbani kontaktin me sy kur ajo flet dhe jepni shenja verbale dhe jo verbale që ju po i kushtoni vëmendje. Nodhi, buzëqesh dhe qesh në momentet e përshtatshme. Përsëriteni atë që po ndjen dhe duke thënë kështu që ajo e di që ju të kuptoni. [1] X Burimi i hulumtimit
 • Shmangni çdo shpërqendrim gjatë komunikimit. Qëndroni larg nga shikimi në ekranin e telefonit tuaj inteligjent ose laptop. Nëse merrni një telefonatë, mos harroni nëse nuk është absolutisht e rëndësishme për t'iu përgjigjur. [2] X Burimi i hulumtimit
 • Nëse nuk kupton asgjë, mos ngurroni të bëni pyetje. Sidoqoftë, prisni derisa të mbarojë të flasë dhe të thotë diçka si: "A mund ta shpjegoni më shumë? Nuk jam i sigurt që e kuptoj plotësisht."
Komunikimi në mënyrë efektive
Shmangni gjykimin. Gjykimi mund të jetë toksik kur përpiqeni të bëni dikë të hapet para jush. Nëse doni që një vajzë të hapet, duhet të shmangni gjykimin gjatë bisedës.
 • Gratë komunikojnë ndryshe nga burrat sepse nuk kërkojnë gjithmonë këshilla ose depërtim. Ata thjesht përpiqen të shprehin dhe kuptojnë ndjenjat e tyre përmes komunikimit. Prandaj, është më mirë të mos ofroni këshilla, përveç nëse kërkohet specifikisht. Thjesht dëgjoni dhe përpiquni të kuptoni ndjenjat e saj. [4] X Burimi i hulumtimit
 • Dobësia nënkupton të shprehit mendime dhe ndjenja, për të cilat është i pakëndshëm dhe madje është i turpëruar. Mundohuni të siguroni shoqen tuaj femërore ndjenjat e saj, madje edhe ndjenjat negative, nuk janë në rregull dhe ajo duhet të jetë në gjendje t'i shprehë ato pa frikë nga gjykimi.
Komunikimi në mënyrë efektive
Tregoni vlerësim. Thuaj shoqes suaj se sa e vlerësoni kur i ndan gjërat me ju. Njerëzit ndonjëherë ndjehen të pasigurt për hapjen pasi nuk duan të rëndojnë të tjerët. Lënë që shoqja juaj ta dijë se vlerësoni që ajo ndjehet rehat duke folur me ju do të ndihmojë në krijimin e një marrëdhënie të shëndetshme dhe të rehatshme që inkurajon hapjen. [5]
Komunikimi në mënyrë efektive
Bëni pyetje të mbaruara të hapura. Kur flisni me shoqen tuaj femër, duhet të bëni pyetje të hapura dhe të promovoni afërsinë. Janë 36 pyetje që psikologët kanë identifikuar që promovojnë intimitetin dhe afërsinë midis dy personave.
 • Disa pyetje janë argëtuese, pyetje të llojit të ndërprerësit të akullit. Për shembull, "Nëse mund të hani darkë me këdo në botë, kush do të zgjidhni dhe pse?" Pyetjet, të cilat duhet të bëhen në një mënyrë të caktuar, gradualisht ndërtohen në seriozitet. Përfundimisht, do të krijoni pyetje si: "Cila është kujtesa juaj më e tmerrshme?" dhe "Si ndiheni për marrëdhëniet tuaja me të tjerët?" [6] X Burimi i Kërkimit
 • Ju mund të gjeni një listë të plotë të pyetjeve në internet. Mos harroni t'i pyesni ata në rregull. Në mënyrë ideale, duhet të duhen rreth 45 minuta për të bërë të gjitha pyetjet. [7] X Burimi i hulumtimit

Kuptimi i komunikimit

Kuptimi i komunikimit
Përqafoni ndryshimet midis gjinive në lidhje me komunikimin. Burrat dhe gratë kanë tendencë të komunikojnë ndryshe. Ndërsa sigurisht që ekzistojnë përjashtime, dhe jo të gjithë bien rreptësisht në kategori të caktuara, duket se ka disa dallime të identifikueshme në komunikimin midis gjinive në një kuptim të përgjithshëm.
 • Gratë pëlqejnë të ndjehen kur janë të irrituar ndërsa burrat u pëlqen të ofrojnë zgjidhje për problemet e bëra më tej. Nëse shoqja juaj femër shpreh zhgënjimin ose trishtimin për diçka, kuptoni se shprehja e këtyre ndjenjave nuk është një mjet për t'i dhënë fund asaj. Anshtë një qëllim në vetvete. Ju nuk keni nevojë të ofroni një zgjidhje. Vetëm dëgjoni dhe shprehni mirëkuptim dhe simpati. [8] X Burimi i hulumtimit
 • Gratë shpesh po hulumtojnë mendimet e tyre kur flasin. Nëse shoqja juaj femër thotë ndonjë gjë që ndihet kontradiktore ose konfuze, mos e tregoni. Ajo ka të ngjarë të jetë në dijeni se mendimet e saj janë disi të përçara. Ajo është duke shprehur mendime të tilla për të provuar dhe të marrë një kuptim më të madh të tyre. Lejoni kohën e saj të flasë, madje edhe të përhapet, pa u munduar të artikulojë ose të shpjegojë asgjë për të. [9] X Burimi i hulumtimit
Kuptimi i komunikimit
Mësoni si të përfshiheni në mënyrë të efektshme në diskutime të vështira. Me raste, do të duhet të keni diskutime të vështira me një shoqe ose një të dashur femër. Kuptoni se si të përfshiheni më mirë në bisedime të vështira.
 • Planifikoni të diskutoni çështjen në një kohë të caktuar dhe më pas të tregoni qëllimet tuaja. Farë shpresoni të përfitoni nga ky diskutim? Cilat çështje doni të zgjidheni? [10] X Burimi i Kërkimit
 • Nëse ka një lloj ndërprerje ose negativiteti midis dy jush, merrni përgjegjësinë për pjesën tuaj në këtë çështje. Mos harroni, marrëdhëniet janë rrugë të dyanshme. Shmangni përpjekjet për të shpjeguar ose justifikuar rrotullimin tuaj në situatë. Mundohuni të kuptoni më shumë sesa të kuptohet. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Jini të durueshëm. Ndjenjat e zhgënjimit dhe padurimi janë një pjesë normale e një bisede të vështirë. Nëse lejoni që këto ndjenja të kalojnë dhe të vazhdoni drejt zgjidhjes, do të jeni në gjendje ta zgjidhni çështjen në mënyrë efektive. [12] X Burimi i hulumtimit
Kuptimi i komunikimit
Shqyrtoni veten. Zhvillimi i një sensi të vetëdijes për atë që shtyn ndjenjat dhe reagimet tuaja mund të ndihmojë që të tjerët të jenë më të lehtë për tu hapur. Mundohuni të kuptoni nevojat tuaja, dëshirat, frikën dhe pritjet tuaja. Ju keni më shumë të ngjarë të kapeni veten duke u angazhuar me dikë në një mënyrë negative nëse e dini se cilat faktorë ju bëjnë të veproni nga frika, zemërimi ose pasiguria. [13]
Happensfarë ndodh nëse një vajzë i përgjigjet me "Unë nuk e di" ose "lol" për çdo mesazh që unë dërgoj?
Fatkeqësisht tingëllon sikur ajo nuk është aspak e interesuar të flasë me ju dhe thjesht nuk di si ta thotë këtë. Unë do t'i jepja asaj hapësirë ​​dhe do të shikoja nëse ajo fillon një bisedë. Nëse jo, unë do të ndaloja të përpiqesha të fejohesha me të.
Si mund ta bëj dikë të hapet para meje nëse ata janë thjesht një person përgjithësisht i fshehtë?
Mos nxitoni asgjë ose përpiquni t'i detyroni ata të hapen para jush. Thjesht lejoni që një miqësi të zhvillohet me atë person natyrshëm dhe të bëjmë çmos t’i tregosh atyre se je i besueshëm dhe i sjellshëm. Me kalimin e kohës ata mund të ndjehen më të rehatshëm për tu hapur, por nëse jo, do të duhet ta respektoni atë.
Nëse diçka e keqe ndodh me vajzën që më pëlqen por ajo nuk do t'ju tregojë se çfarë ndodhi, çfarë të bëj?
Bëni atje për të pa bërë pyetje provuese dhe veçanërisht pa ofruar këshilla se si t’i rregulloni gjërat. Ajo nuk dëshiron t'ju tregojë, kështu që merreni si komandë tuaj dhe thjesht njoftojini asaj se ju interesoni për të, ju jeni atje për të sa herë që ajo ka nevojë për ju dhe se ajo mund të flasë me ju nëse dëshiron. Jepini përqafimet, dërgoni mesazhe mbështetëse dhe në përgjithësi të jetë një burim forcash dhe shkëlqimi përreth saj. Kur ajo të jetë e gatshme, ajo do të hapet tek ju por edhe nëse nuk e bën, ajo do të dijë se jeni i besueshëm dhe i besueshëm.
E dashura ime është jashtëzakonisht e mbyllur. Ajo urren të flasë për problemet e saj, çfarë mund të bëj?
Gjëja më e mirë në atë rast është ta lini të kuptojë se do të jeni atje për të. Jetë i disponueshëm Pyete atë si po bën rregullisht. Mos jesh i ngathët, por mbaj interes. Kur ajo e kupton se sa e rehatshme ju e ndjen atë dhe sa sinqerisht ju intereson se si ndihet, herët a vonë ajo do të hapet. Disa njerëzve u duhet vetëm kohë, ata duhet të jenë vërtet të sigurt nëse mund t'ju besojnë. Jam i sigurt që ajo do të të dojë edhe më shumë për faktin se po përpiqesh të jesh një dëgjues i mirë dhe një i dashur i vëmendshëm.
Dofarë të them nëse një vajzë më pyet nëse dua ta nxjerr?
Epo, nëse doni ta dilni atë, atëherë thoni po dhe sugjeroni një vend ku të shkoni. Nëse nuk doni të dilni me të, falënderoni me mirësjellje, por thuajini asaj se nuk jeni i interesuar.
Dofarë duhet të bëj kur një vajzë thotë "idk" për disa pyetje që bëj, por u përgjigjet të gjitha të tjerave me përgjigje të duhura?
Thjesht tregon që ajo nuk është e gatshme t'i përgjigjet këtyre pyetjeve, mos e shtyni atë. Jepni kohën e saj dhe ajo do t'i përgjigjet pyetjes si duhet kur të ndjehet si ajo.
Si mund të bëj një vajzë të hapet tek unë nëse është shoqe me motrën time?
Kërkojeni motrën tuaj të vërë një fjalë të mirë për ju. Mundohuni të qëndroni së bashku me motrën tuaj për ta njohur atë më mirë.
Cfare bej Kjo vajzë më pëlqen, por e ka të vështirë të shprehë ndjenjat e saj për mua.
Thjesht vazhdoni të komunikoni me të. Lërini që ajo të dijë se si ndiheni dhe pyeteni se si ndihet. Lërini që ajo të dijë se ajo mund t'ju tregojë ndonjë gjë dhe përpiquni ta bëni atë të ndjehet e sigurt dhe e rehatshme.
Farë duhet të bëj nëse jam i dashuruar me një vajzë, por ajo nuk më do?
Mos nxitoni gjërat dhe jepini kohën e saj për t'ju njohur. Sigurohuni që të dukeni dhe nuhatni bukur kur jeni rreth saj. Vendosni një shembull të mirë dhe veproni të pjekur, dhe ajo do ta vërejë ndryshimin.
Si mund ta marr një vajzë të ndrojtur për të më hapur kur flet vetëm me mua me edukatë?
Mundohuni të bëni një shaka, të lëkundeni pak dhe, përgjithësisht, të lehtësoni gjendjen shpirtërore. Pyete atë për veten, duke filluar me detaje të vogla, si ato klasa që ajo po merr, ose çfarë i pëlqen të bëjë gjatë fundjavave, dhe të punosh deri në pyetje pak më shumë personale.
Merre me ngadale. Të shkosh shumë shpejt nuk do të të ndihmojë kurrë. Intimiteti kërkon kohë.
Bëni të qartë që kujdeseni për krijimin e një marrëdhënieje të mirë. Gratë, dhe shumica e njerëzve, do të jenë më pritës për komunikimin dhe hapjen nëse e dinë se një person tjetër po përpiqet të krijojë një miqësi të ngurtë ose partneritet romantik.
acorninstitute.org © 2020