Si të komunikosh më mirë në një marrëdhënie

Komunikimi është punë e vështirë. Kjo është arsyeja pse është çelësi i çdo marrëdhënieje të shëndetshme. Nëse dëshironi të komunikoni më mirë në një marrëdhënie, atëherë duhet të dini jo vetëm se si t'i thoni idetë tuaja, por edhe të jeni në gjendje dëgjoni partnerin tuaj. Nëse doni të dini se si të komunikoni më mirë në një marrëdhënie, vetëm ndiqni këto hapa.

Bërja e çështjes tuaj

Bërja e çështjes tuaj
Mësoni të thoni ato që keni ndërmend. Ne kemi dëgjuar shaka për qëllimin kundrejt dialogut aktual - kur ajo thotë "kjo" ajo me të vërtetë do të thotë se - ose, "ajo që ai me të vërtetë po përpiqet t'ju tregojë është ..." Këto shaka janë qesharake për shkak se sa shpesh ato ' eshte e vertete Ndonjëherë ne presim që partneri ynë të kuptojë kuptimet tona të fshehura, por të dëshirojmë ose të mbështetemi në këtë nuk është e drejtë ose efektive. Përkundrazi, shtrojini drejtpërdrejt mendimet tuaja. [1]
 • Kur e bëni çështjen tuaj, jepni shembuj konkretë për ato që nënkuptoni që fjalët tuaja të kenë më shumë kuptim. Mos thuaj thjesht, "Ndjehem sikur nuk e ke bërë pjesën tënde rreth shtëpisë ..." Në vend të kësaj, thuaj, "Më duhej të bëja enët çdo natë për dy javët e fundit ..."
 • Flisni mjaft ngadalë që partneri juaj të ju kuptojë. Mos i fshini të gjitha ndjenjat tuaja të zemëruara ose ai ose ajo nuk do të jetë në gjendje të ndjekë logjikën tuaj.
 • Mos harroni se nuk ka asnjë çmim për të folur për aq kohë sa mundeni. Goditni të gjitha pikat kryesore që dëshironi të godisni, por mos vazhdoni të flisni dhe flisni derisa partneri juaj të mposhtet.
 • Drejtpërdrejt shtrimi i mendimeve tuaja eliminon pakënaqësinë dhe konfuzionin për motivet tuaja. Në vend që të ofroni alternativa për planet e të dashurit tuaj për t'ju sjellë në një festë, thuajini të vërtetën: që thjesht nuk doni të përballeni me të gjithë ata njerëz pas një jave të vështirë në punë, e ndjekur nga: "Më vjen keq ta them këtë Unë thjesht nuk jam në një humor të partisë sonte ".
Bërja e çështjes tuaj
Përdorni deklaratat "Unë" ose "mua". Mos filloni një argument duke akuzuar partnerin tuaj për të bërë një gabim. Nëse thoni: "Ju gjithmonë ..." ose "Ju kurrë ...", atëherë roja e partnerit tuaj do të jetë në këmbë dhe ai do të ketë më pak të ngjarë të dëgjojë perspektivën tuaj. Në vend të kësaj, thuaj diçka si, "Unë kam vërejtur se ..." ose "Kohët e fundit, jam ndier si ..." Bërja e diskutimit të përqendruar rreth ndjenjave tuaja do ta bëjë partnerin tuaj të ndjehet më pak si ai që është i kastruar dhe më shumë si ai është pjesë e një diskutimi prodhues.
 • Edhe duke thënë, "Kohët e fundit, jam ndier pak e lënë pas dore" tingëllon më pajtuese sesa "Ti më ke lënë pas dore".
 • Megjithëse do të thuash të njëjtën gjë përmes deklaratave "Unë", kjo shpërndarje e butë do ta bëjë partnerin tuaj më pak mbrojtës dhe ka më shumë të ngjarë të komunikojë hapur.
Bërja e çështjes tuaj
Mbani sa më të qetë. Megjithëse nuk mund të jeni në gjendje të jeni aq të ftohtë sa kastraveci kur ju dhe partneri juaj jeni në mes të një diskutimi të ndezur, sa më i qetë të jeni, aq më lehtë do të keni mundësi të shprehni ndjenjat tuaja. Pra, nëse ndiheni të zemëruar në mes të një bisede, apo edhe më të gjallë e shtroni çështjen, merrni frymë derisa të ndjeheni të qetë sa të filloni një diskutim produktiv.
 • Flisni me një ton të ngadaltë, madje edhe për të artikuluar idetë tuaja.
 • Mos flisni mbi partnerin tuaj. Kjo vetëm do t'ju bëjë më të zemëruar.
 • Merrni frymë thellë. Mos u bëni histerik në mes të një argumenti.
Bërja e çështjes tuaj
Mirëmbani gjuhën pozitive të trupit. Të kesh gjuhë pozitive të trupit mund të ndihmojë në vendosjen e një toni pozitiv të diskutimit. Shikoni partnerin tuaj në sy dhe kthejeni trupin drejt tij. Ju mund të përdorni krahët për të bërë gjeste, por mos i lëvizni aq egërsisht sa të filloni të dilni jashtë kontrollit. Mos i kapërceni krahët mbi gjoks ose partneri juaj do të ndiejë se tashmë jeni të mbyllur për ato që ai ka për të thënë.
 • Mos u kujdesni me objektet përreth jush, përveç nëse kjo ju ndihmon të merrni energji nervore.
Bërja e çështjes tuaj
Projektoni idetë tuaja me besim. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të hyni në diskutim sikur të shkoni në një takim biznesi. Mos marshoni në dhomë, shkundni dorën e partnerit tuaj dhe bëni çështjen tuaj. Në vend të kësaj, besimi i projektit duke vepruar sa më komod sa të keni mundësi për situatën. Buzëqeshni herë pas here, flisni me kujdes dhe mos hezitoni, bëni shumë pyetje ose tingëlloni e pasigurt për ato që keni për të thënë. Nëse partneri juaj dyshon në përkushtimin tuaj ndaj ndjenjave tuaja, ai nuk do t'ju marrë aq seriozisht.
 • Sa më i sigurt të jeni, aq më pak të ngjarë të frikësoheni ose të tërhiqeni. Kjo do t'ju ndihmojë të artikuloni idetë tuaja.
Bërja e çështjes tuaj
Keni një plan të lojës përpara se të filloni. Kjo është një pikë tepër e rëndësishme. Mos hidhni vetëm në një argument kur e prisni më pak, dhe filloni t'i tregoni partnerit tuaj pesëmbëdhjetë gjërat që ai ose ajo ka bërë gabim. Edhe nëse jeni të mërzitur ose lënduar për një sërë arsyesh, është e rëndësishme të përqendroheni në pikën kryesore që dëshironi të bëni, dhe të mendoni se çfarë rezultati dëshironi të arrini nga biseda; nëse qëllimi juaj i vetëm është ta bëni partnerin tuaj të ndjehet keq për atë që ai ose ajo ka bërë, atëherë duhet t'i jepni asaj më shumë mendime para se të filloni.
 • Pjesë e planit duhet të jetë kur do të kemi diskutimin. Sjellja e një argumenti racional në një kohë jo të mirë, si në një piknik familjar ose në mes të një ngjarje të rëndësishme sportive në TV, mund ta bëjë të pavlefshme të gjithë pikën tënde.
 • Mendoni se cilat shembuj specifikë do të përdorni për të deklaruar çështjen tuaj. Le të themi që ju dëshironi që partneri juaj të jetë një dëgjues më i mirë. A mund të mendoni dy ose tre herë kur ai nuk dëgjoi dhe ju lëndoi vërtet? Mos e mposhtni atë me kritikë negative, por përdorni prova konkrete për të marrë vëmendjen që ju nevojitet.
 • Mos harroni se cili është qëllimi juaj - a është ta tregoni partnerin tuaj pse ju lënduar, të krijoni një konflikt të rëndësishëm dhe të gjeni një kompromis që do t'ju bëjë të dy të lumtur, ose të diskutoni se si mund të merreni me stresin si çift. Mbajtja e qëllimit tuaj në mendjen tuaj do t'ju ndihmojë të mbani në rrugën e duhur.

Dëgjimi i partnerit tuaj

Dëgjimi i partnerit tuaj
Vendoseni veten në vendin e partnerit tuaj. Përdorni fuqinë e imagjinatës për të parashikuar plotësisht se çfarë mund të jetë perspektiva e partnerit tuaj në një situatë të caktuar. Jini të vetëdijshëm se mund të ketë faktorë për të cilët nuk dini. Kur ai ose ajo është duke folur, të vëni veten në këpucët e tij mund t'ju ndihmojë të kuptoni pse sjellja juaj, ose situata në fjalë, mund të jetë zhgënjyese për të. Kur jeni i zemëruar ose i mërzitur, është e vështirë të shihni anën tuaj të argumentit, por kjo teknikë në të vërtetë mund t'ju ndihmojë të arrini një zgjidhje më të shpejtë. [2]
 • Empatia zakonisht mund t'ju ndihmojë të zgjidhni një problem në marrëdhënien tuaj. Duke theksuar se po përpiqeni të jeni mirëkuptues duke thënë, "Unë e di që duhet të ndjeheni të mërzitur sepse ..." ose "Unë e di që keni pasur një javë të vështirë në punë ..." mund ta ndihmoni partnerin tuaj të kuptojë se jeni me të vërtetë duke dëgjuar me këndvështrimin e tyre si kornizë.
 • Vendosja e vetvetes në vendin e partnerit tuaj mund t'ju ndihmojë të vërtetoni ndjenjat e tij dhe ta njoftoni atë që i kuptoni luftërat e tij dhe të nderoni ndjenjat e tij.
Dëgjimi i partnerit tuaj
Lejoni partnerin tuaj lirinë për të punuar përmes konflikteve të brendshme. Megjithëse është e shkëlqyeshme të jesh në gjendje të flasësh për gjithë zhgënjimin tuaj, ndonjëherë partneri juaj është ende duke punuar me mendimet dhe ndjenjat e tij dhe i duhet ca kohë për të zgjidhur ndjenjat gjatë kohës së vetme. Dhënia e tij hapësirë ​​dhe kohë për të reflektuar mund ta ndalojë atë të hidhet në një argument dhe të thotë diçka për të cilën i vjen keq më vonë. Ekziston një linjë e mirë midis inkurajimit të një bisede dhe shtytjes së partnerit tuaj përpara se ai të jetë i gatshëm të flasë dhe të ndajë.
 • Thjesht duke thënë, "Unë jam këtu, kur ju duhet të flisni", mund ta bëjë partnerin tuaj të ndjehet sikur ju intereson, pa e shqetësuar atë.
Dëgjimi i partnerit tuaj
Jepini vëmendje vëmendjes së plotë. Njihni shenjat që partneri juaj dëshiron të flasë - dhe se është serioze. Kur ai ose ajo dëshiron të flasë, ju duhet të fikni televizorin, të largoni punën tuaj, të fshehni telefonin tuaj dhe të bëni gjithçka që mundeni për t'i dhënë partnerit tuaj vëmendjen tuaj të plotë. Nëse jeni me shumë detyra ose shpërqendroheni, atëherë ai ose ajo ndoshta do të bëhet edhe më i irrituar. Nëse jeni në mes të diçkaje, pyesni nëse mund të keni vetëm disa minuta për ta mbështjellur, në mënyrë që të jeni më pak të hutuar kur të vijë koha.
 • Ruajtja e kontaktit me sy në vend që të shikoni për gjëra të tjera që mund të mbajnë interesin tuaj, gjithashtu mund të ndihmojnë partnerin tuaj të ndjehet sikur jeni vërtet duke dëgjuar.
 • Lëreni atë ose ajo të përfundojë, por tundni kokën ose thoni, "Unë e kuptoj se si ndjeheni ..." herë pas here për të qëndruar të lidhur.
Dëgjimi i partnerit tuaj
Lëreni të mbarojë. Megjithëse ai mund të thotë diçka plotësisht fyese ose diçka që ju mendoni se jeni thjesht për të korrigjuar, mos hidhni brenda dhe ndërpresni atë në mes të tij duke ndarë mendimet dhe ndjenjat e tij. Bëni një shënim mendor për çdo pikë që mendoni se duhet të adresoni më vonë, por lini partnerin tuaj të thotë gjithçka që ai ka për të thënë. Kur të keni mbaruar, do të jetë radha juaj dhe ju mund t'i hidhni këto pika një nga një ose të zgjidhni t'i adresoni ato më vonë, në një moment të veçantë.
 • Kjo mund të duket gati e pamundur kur të ndjeheni sikur thjesht duhet të hidheni në atë kohë dhe atje dhe të bëni një kundër-argument, por partneri juaj do të ndjehet shumë më mirë pasi të marrë gjithçka nga gjoksi.
Dëgjimi i partnerit tuaj
Kuptoni hendekun. Kur dëgjoni partnerin tuaj, duhet të dini se nuk keni pse të pranoni ose të kuptoni gjithçka që ai ka për të thënë. Pavarësisht se sa jeni në sinkronizëm, sa të ngjashëm jeni dhe sa janë të synuara qëllimet tuaja, do të ketë raste kur thjesht nuk shikoni sytë për sytë nga një situatë, pavarësisht sa e vështirë jeni të dy përpiqeni të shprehni ndjenjat tuaja. Dhe kjo është në rregull. - Të qenit i vetëdijshëm për hendekun midis të kuptuarit tuaj të situatës dhe partnerit tuaj do t'ju bëjë më të pranueshëm për ato që ai ka për të thënë.
 • Të qenit i vetëdijshëm për këtë mospërputhje do t'ju ndihmojë të merrni më pak të irrituar kur thjesht nuk po merrni njëri-tjetrin.

Ndërtimi i një fondacioni të fortë

Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Ruani intimitetin. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të hipni në shtrat me partnerin tuaj çdo shans që ju merrni për të bërë deri pas luftimeve. Do të thotë që duhet të jesh intim sa më shumë, qoftë kjo do të thotë të përkëdhelësh, të përkëdhelësh njëri-tjetrin dhe të qeshësh për asgjë, ose thjesht të kalosh kohë në divan duke mbajtur duart dhe të shikosh shfaqjet e tua të preferuara televizive. Bëni kohë për intimitet të paktën disa herë në javë, pavarësisht sa jeni i zënë - kjo do t'ju ndihmojë kur të vijë koha të flasim për gjërat e vështira.
 • Të qenit intim ka një kuptim më domethënës sesa të qenit fizik. It'sshtë për të parë në një person tjetër dhe të përpiqeni të krijoni një hapësirë ​​në mendjen tuaj për fjalët, gjuhën e trupit ose veprimet e partnerit tuaj.
Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Mësoni të njohni kur partneri juaj është i mërzitur. Sigurisht, do të ishte mirë nëse partneri juaj ju njoftonte sa herë që diçka e rëndësishme ishte vërtet shqetësuese e tij. Sidoqoftë, ndodh rrallë. Nëse doni të ndërtoni një themel të fortë për komunikim, atëherë duhet të filloni të njihni shenjat jo-verbale ose verbale që ju bëjnë të dini se partneri juaj është i mërzitur. Njihuni me shenjat e partnerit tuaj dhe tregohuni të qetë duke thënë: "Hej, ju dukeni i mërzitur. A ju shqetëson diçka?" Ai jo gjithmonë mund të dëshirojë të flasë, por duke e bërë të vetëdijshëm se e dini se është i mërzitur do ta bëjë atë të ndjehet më i vlerësuar. [3]
 • Do person do të demonstrojë se shqetësohet ndryshe - nga të qenit i qetë, të thuash se nuk është i uritur, të bëjë komente pasive-agresive, ose të ankohet për diçka të vogël kur diçka madhore është me të vërtetë në mendjen e tij.
 • Kjo nuk do të thotë që ju duhet të thoni: "Hej, çfarë është e gabuar?" nëse partneri juaj nuk po vepron 100% i lumtur. - Ndoshta ai ose ajo është lodhur thjesht pas një dite të gjatë pune. Njohja e shenjave dhe të dish kur partneri juaj është vërtet në rregull, është e ndryshme nga pyetja e tij nëse ai është në rregull çdo ditë. Kjo mund të shqetësohej.
 • Ndonjëherë gjuha e trupit mund të përçojë më shumë sesa fjalë aktuale.
 • Nëse jeni kapur nga një keqkuptim, është e rëndësishme të vendosni gatishmërinë tuaj për të komunikuar. Ju mund të zbuloni në ndjenjat e vërteta me një proces të ngjashëm me: "Unë po përpiqem të kuptoj, por nuk po arrij atje. A po bëj diçka për t'ju shqetësuar?" "Jo." "A po bën dikush tjetër diçka për t'ju shqetësuar?" "Jo." "A jeni vetëm i mërzitur?" "Po." "Me mua?" "Jo, jo dhe aq." Po e ngushton. Duket si shumë përpjekje, por mund të ia vlen në fund.
Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Jini proaktivë. Ju nuk duhet të keni një luftë për çdo gjë të vogël që po ju shqetëson, por duhet të jeni në gjendje të krijoni problemet e vështira kur të vijë koha. Mos u merrni pasiv-agresiv dhe lëreni zemërimin tuaj të ziejë, ose do ta gjeni veten duke patur një luftë të plotë në një moment jo të mirë. Mësoni të shtroni pyetjet e mëdha që të mund të ngushëlloheni kur të gjeni një kompromis, në vend që ta lini veten të ziejë në pikën e vlimit.
 • Të dy anëtarët e marrëdhënies mund të ofrojnë zgjidhje derisa të gjeni një që është reciprokisht i pranueshëm. Një kompromis i vërtetë është ai në të cilin të dy partnerët mendojnë se mendimet dhe ndjenjat e tyre adresohen duke iu përmbajtur kufizimeve të vërteta: fizibiliteti, koha, kostoja, etj.
Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Ndriçoj . Gjeni kohë së bashku për t'u argëtuar. Nëse e kaloni tërë kohën duke punuar dhe duke luftuar për problemet tuaja, nuk do të kënaqeni shumë në marrëdhënien tuaj. Nëse ruani shumë pikë në "bankën tuaj argëtuese" dhe keni shumë ndjenja dhe kujtime pozitive me partnerin tuaj, do të keni më pak të ngjarë të shpërthejnë në mes të një argumenti. Ndërtimi i një baze të fortë të dashurisë dhe lumturisë së ndërsjellë do t'ju ndihmojë në periudhat e vështira.
 • Qeshni së bashku. Pavarësisht nëse jeni duke bërë shaka të thella, duke parë një komedi, apo thjesht duke u kapur për asgjë, të qeshurat me të vërtetë do t'ju ndihmojnë të shijoni më shumë marrëdhëniet tuaja dhe të përgatiteni për periudhat e vështira.
Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Kuptoni kur një bisedë nuk është më produktive. Nëse të dy bërtisni, lëndoni njëri-tjetrin dhe nuk po arrini askund, atëherë, po, biseda nuk është më produktive. Nuk ka nevojë të vazhdoni të luftoni nëse thjesht i bëni gjërat më keq. Në vend të kësaj, merrni frymë, tregoni partnerit tuaj që të dy duhet të qetësoheni dhe të merrni bisedën në një kohë tjetër. Kjo është një mënyrë e pjekur për të mbajtur komunikimin tuaj nga mos kontrolli. [4]
 • Thjesht thuaj, "Unë mendoj se kjo temë është me të vërtetë e rëndësishme për të dy, por ne duhet t'i kthehemi asaj kur të dy jemi më të qetë dhe mendimi ynë është më i rregulluar."
 • Mos u largoni duke përplasur dyert ose duke bërtitur gjëra të dëmshme. Lini një shënim pozitiv, edhe nëse ende ndiheni të zemëruar.
 • Ndonjëherë, thjesht mund të grindeni për asgjë për të marrë një reagim nga njëri-tjetri. Nëse ky është rasti, atëherë vini në dukje. Thuaj, "Për çfarë po luftojmë madje?" Kjo mund t'ju ndihmojë të dy të bëni një hap prapa dhe të përfitoni nga situata.
Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Mësoni të bëni kompromis. Në çdo marrëdhënie të mirë, të jesh i lumtur duhet të jetë gjithnjë më i rëndësishëm sesa të jesh i drejtë. Mos e harxhoni të gjithë kohën tuaj duke provuar të keni të drejtë ose duke luftuar për të marrë rrugën tuaj, ose romanca juaj do të zbehtë. Në vend të kësaj, punoni për të gjetur një zgjidhje produktive që mund t'i bëjë të dy të lumtur në mënyrë të arsyeshme. Kjo është shumë më mirë për marrëdhënien tuaj afatgjatë dhe do t'ju ndihmojë të komunikoni nevojat tuaja të vërteta. [5]
 • Ndonjëherë, thjesht nuk do të keni mundësi të merrni rrugën kur bëhet fjalë për një diskutim bardh e zi, siç është gjetja e një vendi të ri për të jetuar. Megjithatë, sigurohuni që është një ekuilibër i shëndetshëm i dhënies dhe marrjes.
 • Kthehem. Një person nuk duhet gjithmonë të marrë rrugën e tij / saj.
 • Bërja e një liste të mirat dhe të këqijave ndonjëherë mund t'ju ndihmojë të arrini një zgjidhje në një mënyrë më logjike dhe më pak të ndezur.
 • Ndonjëherë, kur keni një argument, është e rëndësishme të merrni në konsideratë se cili person intereson më shumë. Kjo mund t'ju ndihmojë të kuptoni se si ta adresoni situatën. Nëse diçka është me të vërtetë e rëndësishme për ju, por vetëm lloj i rëndësishëm për partnerin tuaj, le të dihet.
Ndërtimi i një fondacioni të fortë
Mos harroni ta vlerësoni njëri-tjetrin. Nëse doni të vazhdoni një rrjedhë të shëndetshme të komunikimit, atëherë ju dhe partneri juaj duhet të merrni kohën për të shprehur vlerësimin tuaj për veprimet e fundit të njëri-tjetrit, dërgoni njëri-tjetrit shënime të ëmbla, tregoni njëri-tjetrit se çfarë doni për njëri-tjetrin dhe bëni kohë për të bërë gjërat që doni. Një natë me datë të përjavshme, dhe sa më shumë darka të natës që mund të menaxhoni, mund t'ju ndihmojnë vërtet të shijoni shoqërinë e njëri-tjetrit dhe të mësoheni të bisedoni me njëri-tjetrin në një mënyrë pozitive. Kjo, nga ana tjetër, do ta bëjë më të lehtë për ju të keni një argument që është konstruktiv kur të vijë koha.
 • Në çdo marrëdhënie të shëndetshme, duhet t'i jepni partnerit tuaj shumë më pozitiv sesa reagimet negative. Në mënyrë të veçantë, nëse ndiheni sikur ai po bën gjithçka siç duhet, le ta njoftojë!
I dashuri im dhe unë po kalojmë shumë probleme. Ne të dy e duam njëri-tjetrin, por kemi vështirësi për të komunikuar, dhe kur përpiqemi të flasim gjëra jashtë, kjo shkakton një argument. Si mund ta zgjidhim këtë?
Nëse të dy e dini se kjo po ndodh, përpiquni të flisni vërtet me të me të dhe përpiquni të mësoni se si të komunikoni me njëri-tjetrin. Nëse të dy e doni njëri-tjetrin, atëherë shpresojmë që të mund të përpunoni keqkomunikimet.
Unë i mbaj gjithçka brenda dhe pastaj kur përfundimisht mërzitem mjaftueshëm, "shpërthej". Kjo po vret martesën time. Si mund të bëhem më mirë në komunikim me bashkëshortin tim para se të jetë vonë?
Komunikimi është një aftësi, ju duhet të mësoni ta bëni atë si duhet dhe ta praktikoni atë. Mundohuni të mbani një ditar të ndjenjave tuaja në mënyrë që ato të jenë më të lehta për t'i shprehur partnerit tuaj. Nëse ndiheni sikur do të "shpërtheni", dilni nga situata. Shkoni për një vrap, kjo ndihmon shumë. Mundohuni të nxirrni diçka për herë të parë kur vini re se kjo ju shqetëson. Këshillimi i çifteve, apo edhe vetëm terapia për veten tuaj mund të jetë me të vërtetë e dobishme gjithashtu.
Pse njeriu im gjithmonë i plotëson nevojat e tij seksuale, por kur unë kërkoj të njëjtën gjë ai më fryn apo thotë se nuk dua dhe zemërohet me mua?
Kjo është sjellje egoiste dhe kontrolluese. Një djalë i cili me të vërtetë kujdeset për ju do të bënte gjithçka të mundshme për t'u siguruar që jeni përmbushur dhe do të kujdeset për nevojat tuaja. Nëse ai nuk mund ta bëjë këtë dhe ju keni nevojë për atë lloj vëmendje, atëherë ai nuk ju respekton dhe kujdeset vetëm për nevojat e tij.
Unë e di se i dashuri im është i kënaqur çdo ditë, megjithëse ai e mohon atë. Ai madje nuk më ka prekur me javë. Kur them ndonjë gjë, unë jam ai që gaboj. Cfare bej
Masturbimi nuk do të thotë që ai nuk është tërhequr apo interesuar për ju. Ai mund të ketë disa varur për veten e tij. Mundohuni të filloni kontakt, dhe nëse ai nuk është i kënaqur me këtë, respektoni kufijtë e tij. Nëse seksi është gjithçka që mbante marrëdhëniet tuaja së bashku, prisni. Marrëdhëniet janë partneritete!
Unë kam probleme në marrëdhënien time me të dashurin tim. Kur përpiqem të komunikoj, ai e kthen atë në shaka dhe më duket sikur fajësohem për gjithçka. Cfare bej
Ai nuk po ju merr seriozisht. Ju meritoni një njeri që ju admiron për përpjekjet tuaja për të komunikuar dhe është i gatshëm të komunikojë me ju si kthim. Nëse fajësoheni për gjithçka, atëherë lini atë. Kjo marrëdhënie nuk është e mirë për shëndetin tuaj mendor dhe ju meritoni më mirë.
E pyeta të dashurin tim për pushim dhe tani nuk di si t'i them atij se e dua përsëri. Si mund ta pyes atë në një mënyrë të mirë?
Thjesht tregohuni të sinqertë me të për ndjenjat tuaja!
E dashura ime u shpërtheu me mua rreth një muaj më parë. Ajo tha se i duhej kohë dhe hapësirë ​​për të punuar vetë. Kur duhet të kontaktoj përsëri me të dhe çfarë të them pa vepruar shumë nevojë dhe dëshpërim?
Nëse ajo tha se i duhej kohë për të punuar me veten, jepja asaj kohë. Njoftojeni se jeni akoma këtu për të dhe jeni të gatshëm t'i jepni sa më shumë kohë. Ajo do të admirojë atë në ju. Por mos shtyni asgjë tjetër. Respektoni dhe vendimet e saj.
Gruaja ime nuk po flet me mua dhe është zemëruar me mua për 3-4 javët e fundit për arsye shumë të ndërlikuara për të shtjelluar këtu. Si mund ta detyrosh atë të angazhohet?
Surprizoni atë me një tufë lulesh të madhe dhe karamele të saj të preferuar. Thuaji asaj se e di që ajo është e mërzitur dhe nuk mund të qëndrosh ashtu siç kanë qenë gjërat. Jetë i gatshëm të dëgjosh me vëmendje gjithçka që ajo ka për të thënë dhe të përbëjë atë që ka ndodhur midis jush.
Kam shumë në mendje për të dashurin tim dhe I. Si t'i trajtoj çështjet tona në mënyrë efektive?
Thuaji atij që dëshiron të mblidhesh dhe të flasim për disa gjëra. Bëni këtë në një vend që është i lehtë për t’u përqendruar tek njëri-tjetri dhe i tregoni cilat janë çështjet tuaja. Jepini atij mundësinë për të shprehur çdo çështje që mund të ketë gjithashtu. Flisni rreth tyre, kuptoni një plan se si të veproni me ta dhe të punoni për zgjidhjen e tyre së bashku.
I dashuri im po ankohet se jam i mërzitshëm, jo ​​i pjekur dhe nuk kam çfarë të ofroj. Nuk dua ta humbas. Çfarë mund të bëj?
Pse shqetësoheni për humbjen e dikujt që ju fyen dhe ju trajton si mbeturina? Ti meriton me shume. Lini atë dhe gjeni dikë tjetër, ose merrni pak kohë për të qenë beqarë dhe punoni për përmirësimin e vetëvlerësimit tuaj.
Dofarë duhet të bëj nëse bashkëshorti im dëshiron divorc? Si mund ta rregulloj veten?
acorninstitute.org © 2020