Si të pyesni dikë nëse duan të bëjnë seks

Të flasim për seksin mund të jetë e frikshme, dhe ka shumë këshilla kontradiktore atje se sa më mirë t'i bëni ato biseda. Mos u shqetëso - wikiSi e ka shpinën! Ne kemi tërhequr këshillat më të mira, më të besueshme, të disponueshme nga organizata të besueshme, si Prindërit i Planifikuar dhe Shoqata Amerikane e Shëndetit Seksual.

Fillimi i bisedës

Fillimi i bisedës
Flisni për intimitetin përpara se të arrini në dhomën e gjumit, nëse është e mundur. Sjellja e seksit para kohe mund të ju ndihmojë juve dhe personin që jeni duke u bërë më të qetë me njëri-tjetrin. Nëse po shihni dikë, pyesni ata për kohën e duhur për t'i çuar gjërat në nivelin tjetër, si ndjehen ata për seksin, dhe për pëlqimet dhe pëlqimet e tyre. [1]
 • Provoni të pyesni: «Kur mendoni se është koha e duhur që çiftet të fillojnë të bëjnë seks? Ne duhet të kemi një bisedë se kur do të jetë koha e duhur për ne. "
 • Nëse nuk po takoni personin që jeni në të, mund të mos keni mundësinë të bëni bisedë paraprakisht. Para se të shkoni gjatë gjithë rrugës, sigurohuni që të merrni pëlqimin e qartë dhe të diskutoni mbi opsionet e sigurta të seksit.
Fillimi i bisedës
Sillni seks në një ambient të rehatshëm dhe të qetë. Sigurohuni që ju dhe partneri juaj i mundshëm të keni intimitet kur t'i pyesni nëse ata janë të interesuar. Ndihmoni ata të ndjehen të sigurt dhe të rehatshëm, dhe përpiquni të lexoni gjuhën e trupit të tyre për të siguruar që ata ndjehen të qetë. [2]
 • Ju nuk duhet të flisni vetëm për seks në një dhomë me dyer të mbyllur. Ju mund të jeni në një datë në një restorant ose në ndonjë vend tjetër publik kur të rritni marrëdhënie seksuale.
 • Jini të vetëdijshëm për ata që ju rrethojnë. Mos pyesni partnerin tuaj për seksin kur shumë njerëz janë brenda veshit. Ju nuk doni t'i vendosni ato në vend ose t'i sikletoni.
Fillimi i bisedës
Jini të sinqertë në lidhje me mënyrën se si partneri juaj i mundshëm ju bën të ndjeheni. Jini të drejtpërdrejtë, të ngrohtë dhe të sjellshëm dhe mos u përpiqni të vendosni një veprim ose të hidhni linja marramendëse. Thjesht bëhu vetvetja dhe tregoje personit që je në mënyrën se si ndjehesh. Njoftojini se i shihni si tërheqës, por sigurohuni që çdo kompliment që ju ofroni të jetë i sinqertë. [3]
 • Provoni të thoni: "Kur puthemi, ndihem sikur energjia elektrike po kalon nëpër trupin tim. Unë nuk dua të bëj presion ose ndonjë gjë, por do të doja të bëja gjërat në nivelin tjetër ”.
 • Jini të sjellshëm dhe të respektueshëm. Mos shkoni në një përshkrim të gjallë të asaj që dëshironi të bëni me ta. Nëse nuk janë të gatshëm për seks, kjo mund t'i shuajë.
Fillimi i bisedës
Mundohuni ta mbani bisedën me zemër të lehtë. Të flasësh për seks nuk duhet të jetë jashtëzakonisht serioze. Shtë një gjë nëse flisni për një temë serioze, si një përvojë negative seksuale ose një IST (infeksion seksualisht i transmetueshëm). Sidoqoftë, nëse po flisni për atë që ju ndizet ose duke i thënë dikujt që doni të bëni seks, përpiquni të jeni lojtar ose të bëni shaka për t’i mbajtur gjërat të qeta. [4]
 • Shtë në rregull të jesh nervoz, dhe të kesh një sens humori për nervat e tua mund të të ndihmojë të qetësohesh. Nëse jeni të lidhur në gjuhë, provoni ta pastroni me të, "Geez, unë tingëlloj sikur Google përktheu i gabuar", ose thjesht të jesh i sinqertë dhe të thuash, "Më fal që jam pak nervoz. Më lejoni të filloj. ”[5] X Burimi i Kërkimit
 • Një e qeshur e vogël mund të lëshojë energji nervore. Sidoqoftë, humori vetë-depresues mund të shkatërrojë gjendjen shpirtërore, kështu që shkoni lehtë duke u argëtuar me veten tuaj. [6] X Burimi i hulumtimit
Fillimi i bisedës
Kontrolloni me partnerin tuaj kur jeni duke mashtruar rreth e rrotull. Nëse tashmë po mashtroheni, lexoni situatën dhe sigurohuni që ata janë në të përpara se të përpiqeni të shkoni më tej. Nëse ata nuk duken entuziastë për të puthur dhe prekur, hiqni dorë dhe kontrollohuni me ta. [7]
 • Në vapën e momentit, ju mund të thoni: "Ju jeni një puthëse kaq e mahnitshme dhe më ndizni aq shumë. A dëshiron ta marrësh këtë më tej? "
 • Ju gjithashtu mund të provoni të pyesni, "A duhet të shkojmë në dhomën e gjumit?" ose "Mund të të prek ty këtu?"
 • Nëse nuk mendoni se janë në të, ndaloni dhe pyesni, "A është gjithçka mirë? Ne mund të ndalemi nëse kjo po shkon shumë shpejt. "

Duke pyetur për Likes dhe Dislikes

Duke pyetur për Likes dhe Dislikes
Shaka rreth duke i kënaqur ata për të thyer akullin. Njoftojini se dëshironi ta bëni përvojën sa më të këndshme. Ju nuk keni pse të shqetësoheni dhe të pyesni drejtpërdrejt, "Cilat mënyra ju pëlqen të bëni seks?" Përkundrazi, shpreheni se ju kujdeseni për pëlqimet, pëlqimet dhe kufijtë e tyre në një mënyrë tërheqëse dhe të qetë. [8]
 • Ndërsa është e dobishme të flasim për pëlqime dhe pëlqime përpara kohe, të flasim për kthesat mund të jenë vërtet seksi në këtë moment. Thuaj diçka si: "Pra, ku është vendi juaj i preferuar për tu puthur?" ose "Më trego për diçka që gjithmonë ke dashur të provosh në shtrat." [9] X Burimi i Kërkimit
Duke pyetur për Likes dhe Dislikes
Njoftojini se nuk do t'i gjykoni. Të pyesësh dikë se çfarë kënaqen seksualisht ose çfarë fantazojnë ata i vendos ato në një pozitë të cenueshme. Lërini ata të dinë që ata mund t'ju besojnë dhe se nuk do të qeshni me ta ose nuk do t'i gjykoni ata. [10]
 • Të besosh diçka për veten tënde së pari mund t'i ndihmojë ata të ndjehen më të qetë me ty. Provoni t'u tregoni atyre se si ju pëlqen të preken ose një pozicion që ju pëlqen.
 • Të flasim për preferencat paraprakisht mund ta bëjnë seksin më të këndshëm, por nuk keni nevojë të shkoni në bord dhe ta bëni njëri-tjetrin të pakëndshëm. Ju dhe personi në të cilin nuk keni nevojë të ndani fantazitë tuaja më të thella, më të errëta, veçanërisht nëse nuk e njihni njëri-tjetrin shumë mirë.
Duke pyetur për Likes dhe Dislikes
Përmendni atë që ju pëlqen, por mos u mburrni për shfrytëzimet tuaja seksuale. Oneshtë një gjë për të thënë që ju pëlqen ta keni veshur nofullën apo të puthur në qafë. Sidoqoftë, mos hidhni shumë detaje në lidhje me përvojat tuaja ose mos flisni për dashnorët e së kaluarës sikur të ishin pushtime. [11]
 • Askush nuk dëshiron të dëgjojë gjithçka rreth personit të fundit, me të cilin flinte data e tyre, dhe mburrjet për seks janë një vrasës i madh i humorit.
 • Ju mund të thoni "Më pëlqejnë puthjet në qafë", por mos thuaj "Njeri, me të vërtetë më ktheu kur e dashura ime e fundit më puthi në qafë dhe më dha hile."
Duke pyetur për Likes dhe Dislikes
Pyesni për ato që nuk ju pëlqejnë. Ju nuk doni të bëni fiksime temën kryesore të bisedës suaj. Sidoqoftë, përvoja do të jetë më argëtuese dhe më pak e çuditshme nëse e dini që një vend është jashtëzakonisht i ndjeshëm ose një pozicion është i pakëndshëm për partnerin tuaj. [12]
 • Ndërsa është mirë të kontrolloheni tani e pastaj, duke pyetur: "A jeni mirë?" çdo 30 sekonda është një fikje. Jini të vëmendshëm ndaj gjuhës së tyre trupore dhe përpiquni të qëndroni në moment në vend që të rrëzoni gjërat.

Duke folur për Seksin e Sigurt

Duke folur për Seksin e Sigurt
Sigurohuni që partneri juaj të jep pëlqimin e tyre. Pëlqimi duhet të jetë i qartë dhe entuziast. Nëse ato duken të pakëndshme ose nuk janë të sigurt për seks, mos u përpiqni t'i bëni presion. Respektoni vendimin e tyre nëse përgjigja është jo, dhe mos kërkoni një shpjegim. [13]
 • Ata mund të duan të puthen ose preken, por kjo nuk do të thotë se duan të bëjnë seks.
 • Ata gjithashtu kanë të drejtë të ndryshojnë mendim dhe të ndalojnë nëse bëhen të pakëndshëm në çdo pikë.
Duke folur për Seksin e Sigurt
Mundohuni të sjellni shëndetin seksual përpara se të merrni fizikisht. Të flasësh për IST-të në moment mund të prish disponimin, por është një bisedë e nevojshme. Pyesni partnerin tuaj nëse ata janë testuar brenda 6 muajve të fundit dhe informoni paraprakisht për shëndetin tuaj seksual. [14]
 • Shtë më mirë të flisni për shëndetin seksual kur ju dhe partneri juaj po mendoni qartë. Ju keni më pak të ngjarë të merrni vendime të informuara në vapën e momentit.
 • Nëse tashmë po mashtroheni dhe nuk e keni biseduar, mos u shqetësoni kur kërkoni shëndetin tuaj. Nëse ata janë aktivë seksualë dhe nuk janë testuar kohët e fundit, basti juaj më i mirë është të ftohni gjërat derisa të jenë ekzaminuar.
Duke folur për Seksin e Sigurt
Pyetni se çfarë lloj kontracepsioni ata preferojnë të përdorin. Gjithmonë praktikoni seks të sigurt, edhe nëse ju dhe partneri juaj janë ekzaminuar dhe testuar negativ për IST. Nëse nuk keni mbrojtje në dorë, thoni, "Kjo është vërtet e nxehtë, dhe aq sa unë e urrej të ndalemi, ne duhet t'i qetësojmë gjërat derisa të kemi prezervativ." [15]
 • Të flasësh për seks të sigurt nuk duhet të jetë një përmbysje. Për shembull, provoni të pyesni se çfarë lloj prezervativi ndjehet më mirë ose nëse u pëlqejnë varietetet me aromë ose me teksturë.
 • Mundohuni të jeni pozitiv kur sjellni seks të sigurt. Përmendni që përdorimi i mbrojtjes përfiton nga ju të dy në vend që ta shprehni atë siç ju duhet për të mbrojtur veten prej tyre. [16] X Burimi i hulumtimit
Të kërkoni më të mirën tuaj do t'ju ndihmojë të vendosni sukses. Kur e pyetni personin që jeni në lidhje me marrëdhëniet seksuale, sigurohuni që jeni i pastër dhe i dashuruar. [17]
acorninstitute.org © 2020